Odranci
Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

MISEL DNEVA

"Ali ni čudež, da ta mrtva zemlja hrani vse živo: toliko vrst rastlinstva, živalstva, 6 milijard ljudi. Vsak dan mora zrasti toliko hrane, da se vse to nasiti. Človek se baha, da on ustvarja, v resnici kvečjemu sadi, zaliva, pobira sadeža ? rast pa daje Bog, ki je vse ustvaril. Čudežna pomnožitev kruha v puščavi je pred našimi očmi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako je naslov knjižice o B.s. A. Kozarju?
  Neuničljivo upanje
  Upanje in vera
  Dober in pravičen
  Dober in nezlomljiv
  Dober in neuničljiv
  Med nami živi
  Vsa moja ljubezen
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  

6. župnijski misijon - 3 a

sobota, 30.03.2019


Sveto mašo je zjutraj ob osmih daroval frančiškan p. Janez Papa, ki je v pridigi spregovoril o naši poti v nebo. Ob evangeljskem odlomku o farizeju in cestninarju je razmišljal o našem odnosu do Boga, o naši drži, ki bi naj bila v preprostosti in ponižnosti. S tem si zagotovimo vstopnico za nebesa. Ta pot je strma in težka, a je vredna truda, saj nam Jezus zagotavlja večno srečo v nebeški domovini.
Misijonarja je pozdravila članica ŽPS Terezija Zver, zahvalo pa je izrekla članica ŽPS Monika Kreslin. Sodelovali so še ministranti, bralka Božje besede in drugi. Prošnje so izrekli učenci 4. razreda, s petjem pa so sodelovali člani mladinskega zbora pod vodstvom Helene Vrbnjak.
Po sveti maši je bilo kulturno in duhovno srečanje pri Ferenčakovem križu, kjer so pevci Kozarjevega zbora zapeli ljudsko pesem o križu, pevci mladinskega zbora pa ob zvokih harmonike, na katero je zaigral Jože Šebjanič, priložnostno pesem o Ferenčakovem križu. Križ in tiste, ki so ga postavili ter zanj skrbeli, je predstavil Stanko Ferenčak, ki z družino sedaj skrbi za ta križ. Po blagoslovu križa, ki ga je opravil p. Janez Papa, je sledilo druženje ob dobrotah, ki so jih pripravili verniki iz Ravenske ulice, iz Vezne, Vrtne, Cvetne, Ribiške in ulice Ob Črncu.
Foto: Stanko Skledar in Klavdija Dominko

FOTOGRAFIJE

Napovednik


 sreda, 10.01.2018 - petek, 10.04.2020

Svete maše

v župnijski cerkvi Sv. Trojice v Odrancih več ...

Celotni seznam napovedi